Продължава заплахата от силни валежи и опасност от наводнения и свлачища

...
Продължава заплахата от силни валежи и опасност от наводнения и свлачища
Коментари Харесай

Силни валежи и опасност от наводнения и свлачища у нас

Продължава опасността от мощни превалявания и опасност от наводнения и свлачища у нас. 

И през днешния ден на доста места се чакат интензивни дъждове, гръмотевични стихии и градушки. През последните 24 часа най-вече дъжд се е излял в Родопите и по западните скатове на Пирин. 

Опасност от наводнения има на доста места у нас, като са наранени най-много реките Черни и Бели Искър, водосбора на Марица - притоците Луда Яна и Въча, планинските притоци на Струма и Места.

Остава и частичното бедствено състояние, оповестено за община Чепеларе. Спряно е придвижването по пътя към „ Чудните мостове ”. Тонове скална маса и дървета са затрупали и единствения път към село Забърдо. Заради рисково свлачиче, цялостен квартал в Неделино е пред евакуация. Земната маса се се е свлякла върху къща в града. За благополучие няма потърпевши, само че жителите на дома към този момент са се преместили. 

Собственикът изяснява пред Нова телевиия, че над парцела му е издигната екопътека преди няколко години, която обаче не стопира стичането на вода към дома му.

Кметът на Неделино Боян Кехайов сподели, че е назначена комисия, която да направи оглед и оценка на вредите, а екопътеката ще бъде отводнена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР